آیا درباره عوارض و خطرات کاشت مو اطلاعات کافی دارید؟ جراحی کاشت مو یک روش ایمن، برای ایجاد زیبایی چهره محسوب می شود. البته باید توجه داشته باشید، برای انجام این عمل زیبایی، باید به مراکز معتبر مراجعه کنید. کاشت مو باید به وسیله یک پزشک با تجربه انجام شود تا درگیر عوارض و خطرات کاشت مو نشوید. اگر به دنبال اطلاع از عوارض این کار هستید حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا علاوه بر معرفی این عوارض به شما بگوییم چگونه میتوان این خطرات به به کمترین حد رساند.
میانگین موفقیت استفاده از کاشت مو برای درمان طاسی سر و کمبود موی سر، تقریبا 90 تا 95 درصد می باشد. عوامل مهمی وجود دارد که بر میزان موفقیت کاشت مو تاثیر دارند، مانند:
- انتخاب یک پزشک ماهر و با تجربه
- استفاده از امکانات پیشرفته و مدرن در مرکز درمانی کاشت مو
- خط مو به درستی مشخص شود
- شیوه کاشت مو
- وضعیت پوست سر
- سازگاری بدن با روش انتخابی برای کاشت مو
- مسئولیت پذیری بیمار برای کاشت مو
روش های معمول کاشت مو شامل روش های FUT ، SUT ، FIT ، Micro FIT، Super FUE می باشد. تفاوت میان این روش ها، فقط در مرحله برداشت مو می باشد و مرحله کاشت مو در همه روش ها، یکسان می باشد.
آشنایی با عوارض و خطرات کاشت مو
عوارض اتاق عمل: این عوارض تنها مربوط به کاشت مو نمی باشد و در حین انجام تمامی اعمال جراحی ممکن است، اتفاق بیفتد. در برخی مواقع در هنگام تزریق ماده بی حسی فرد دچار افزایش ضربان قلب می شود. افزایش ضربان قلب در کسانی که مبتلا به بیماری های قلبی – عروقی هستند، خطرناک است. با گرفتن نوار قلب و آزمایشات لازم قبل از کاشت مو از بروز این عوارض جلوگیری کنید.
وجود درد: داشتن درد بعد از کاشت مو برای مدت زمانی، کاملا طبیعی می باشد. برای کاهش درد می توان از مسکن های تجویز شده توسط پزشک استفاده کرد.
ایجاد بی حسی در پوست سر: در طی انجام مراحل کاشت مو، امکان قطع شدن عصب های پوست وجود دارد زیرا پوست سر تراشیده می شود تا فولیکول پیوندی مو برداشته شود. ایجاد بی حسی به طور موقتی می باشد و بعد از یک هفته برطرف می شود.
باقی ماندن جای زخم: محل تراشیدن پوست سر، برای مدتی زخم می شود. این مشکل بعد از گذشت چند ماه درمان می شود.
رشد کردن موها در زیر پوست: برخی مواقع فولیکول های پیوندی در زیر پوست رشد می کنند و زیبایی سر از بین می رود. ایجاد این مشکل به ندرت، موجب بروز عفونت می شود که باید حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
احتمال سکسکه: هنگام تراشیدن پوست سر، ممکن است سلول های عصبی آسیب ببینند و فرد تا چند روز بعد از کاشت مو، دچار سکسکه شود.
شل شدگی پوست سر: کسانی که از روش FUE کاشت مو، استفاده می کنند، درگیر شل شدگی پوست سر می شوند که با گذشت چند ماه بهبود می یابند.
ایجاد کیست: از شایع ترین عوارض و خطرات کاشت مو، ایجاد کیست هایی به رنگ بنفش می باشد. این کیست ها به نحوه تراشیدن مو بستگی دارد و درد ندارند. بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه، کیست ها از بین می روند.
خارش پوست سر: وجود این عارضه نشانگر بهبودی پوست سر می باشد . خارش پوست سر به دلیل خونرسانی به محل زخم های ناشی از کاشت مو بوده که بعد از مدتی برطرف می شوند.
ایجاد خونریزی: در هنگام تراشیدن پوست سر، خونریزی کمی وجود دارد که در زمان کاشت مو به اتمام می رسد. خونریزی زیاد نیست و با استفاده از گاز استریل بهبود می یابد. خونریزی یکی از عوارض و خطرات کاشت مو است که بیشتر، در کسانی که از سیگار و الکل استفاده می کنند، اتفاق می افتد.
عفونت: احتمال بروز عفونت به طور معمول از عوارض و خطرات کاشت مو به شمار نمی آید ولی در برخی موارد ایجاد می شود که بسیار دردناک می باشد. این مشکل با مصرف دارو برطرف می شود.
تورم: محل دریافت پیوند مو، به مدت 5 روز متورم می شود که با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، بهبود می یابد.
احساس سرگیجه: این مشکل به دلیل استفاده از داروهای بی حسی ایجاد می شود و ربطی به تراشیدن پوست سر ندارد.
کمرنگ شدن پوست سر: کمرنگ شدن پوست سر یا هیپوپیگمانتاسیون، از عوارض و خطرات کاشت مو است که ماندگاری بالایی دارد. این مشکل در روش های FUT و FUE بیشتر مشاهده می شود.
رشد موهای نازک و یا ریزش مو بعد از کاشت مو: به دلیل جابجایی فولیکول های مو و شوک وارده به آنها، ریزش مو اتفاق می افتد. احتمال دارد موهایی که بعد از کاشت رشد می کنند، نازک باشند و بریزند.
غیر قابل برگشت : اگر به دلایل گوناگون مانند رعایت نکردن اصول بهداشتی، انتخاب پزشک کم تجربه و عوامل ژنتیکی، قسمتی از موهای کاشته شده، بریزند، ظاهر فرد خیلی زشت و ناخوشایند می شود و باید حتما دوباره کاشت مو را انجام دهد.
خطرناک ترین عوارض و خطرات کاشت مو
پوست سر رگ های خونی زیادی وجود دارد که سیستم ایمنی بدن می تواند در مواقع لزوم خیلی سریع با عوامل بیماری زا مقابله کند اما در برخی مواقع این اتفاق نمی افتد و میکروب ها در بخش پیوند فولیکول مو تجمع کرده و عفونت ایجاد می شود. به طور کلی ایجاد التهاب، خونریزی و عفونت، از جدی ترین عوارض و خطرات کاشت مو می باشند. این مشکل در مدت 3 تا 7 روز بعد کاشت مو اتفاق می افتد. از علائم عفونت مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترشح چرک
- آبسه پر از چرک
- ورم
- درد
- قرمزی و تغییر رنگ
- سوزش
- خونریزی
- تب
چه کسانی نباید کاشت مو را انجام دهند؟
- خانم های باردار نباید کاشت مو را انجام دهند.
- کسانی که مبتلا به بیماری های خود ایمنی مثل لوپوس یا لیکن پلان هستند.
- کسانی که به بیماری های التهابی در سر مبتلا هستند.
- کسانی که بانک موی خوبی ندارند.
- کسانی که به استفاده از داروی بیهوشی و بی حسی حساسیت دارند.
- کسانی که مبتلا به ایدز و یا هپاتیت C می باشند.
- کسانی که مبتلا به هموفیلی هستند.
اگر کاشت مو توسط یک کلینیک زیبایی خوب توسط بهترین پزشکان انجام شود فرد دچار هیچ عارضه ای نخواهد شد پس حتما در انتخاب خود نهایت دقت را به خرج دهید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب به اشتراک بگذارید.